Edzések

Ha még nem voltál nálam edzésen, akkor mindenképp tisztáznunk kell néhány fogalmat, mielőtt időpontot foglalsz hozzám. Nem azért, mert ezeket a kifejezéseket ne ismernéd, hanem mert szeretném, ha megismernéd Én hogyan definiálom őket. Ez miért fontos? Mert edzéseim nem csak egymást követő gyakorlatok sorozata, hanem tudatosan felépített, fizikai és mentális fejlődésre törekvő közös munka. Ebbe a közös munkába én garantáltan bele fogom rakni a maximumot, de a kívánt eredmény elérése érdekében Neked is ezt kell tenned. Ehhez viszont ismerned kell a gondolkodásmódomat, nézeteimet. Ha készen állsz erre, akkor csak olvass tovább!

ERŐ

Az erő az, melynek több formája van! Kinek mi a szimpatikusabb. A hosszú erő, az aminek általában kicsi az abszolút ereje, de sokáig tart, a rövid erő általában ennek az ellenkezője, rövid ideig tart, de pokoli erős, de kevés ideig tart és ezeknek keverékei az erőállóképességi sportok, melyeknek a lényege, hogy minél nagyobb erőt fenntartson minél hosszabb ideig.

 “Az erő az a képesség, amellyel tetszés szerint mozgathatunk valamit. A mozgatás pedig lehet emelés vagy lenyomás vagy összeszorítás, és az erős ember ezek mindegyikében, vagy valamelyikében jeles” (Arisztotelész)

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

FUNKCIONALITÁS

A funkcionalitás és funkcionális edzés körül rengeteg tévhit és butaság kering. A funkcionalitás, mint valamire valóság nem holmi bohóckodás (erre a hiedelemre sokan okot is adnak), hanem a test és idegrendszer tényleges ismeretét, továbbá az edzésmódszerek és étrendek (beleértve a vegánt, a ketót, célzott ketót, böjtöket továbbá a hagyományos testépítő étrendeket is, stb.) ezek megfelelő használatát bármilyen sportolónak tökéletesen alkalmazva sportágnak megfelelően, úgy, hogy az a legjobb teljesítményt hozza ki a sportolóból, a testéből, lelkéből! Ha pedig megvan a cél és a célhoz vezető út, a fejlődés meglesz testben, elmében, lélekben!

SZÉPSÉG

A szépség a homályos fogalom, melyet olyan sokan próbálnak saját arcukra formálni és pont ezért még nehezebb a meghatározása, de úgy fogalmaznék, hogy az abszolút szépség az, ami mindenki számára ugyanolyan szép és gyönyörű. Ilyen – ti. az abszolút, objektív szépség – véleményem szerint nem létezik, ezért arra törekedjünk, hogy a saját belső értékeink alapján határozzunk meg a saját szépségfogalmunkat és egy reális célt. Majd határozzuk meg a felé vezető lépcsőfokok méretét, amelyeken haladva elérhetjük azt. Ami fontos: ha elérted a kívánt célt, lásd meg magadban a vágyott szépséget és ha másik célt is tűzöl ki magad elé, az azért legyen, hogy tovább fejlődj és ne azért mert elégedetlen vagy azzal, amit elértél.

TELJESÍTMÉNY

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

A teljesítmény nem más, mint az energiaátvitel sebessége. Más szóval az egységnyi idő alatt végzett munka, melynek fokozásával hatékonyabbak tudunk lenni az élet különböző területein. Számos tudományos felfedezés mozgatórugója volt már az emberi  teljesítmény, és ez igaz napjainkban is. Ha viszont a tudományok alapja a teljesítmény és annak növelése, nem érdemes-e a tudományokat követni, hogy megtudjuk, miként tudjuk önnön teljesítményünket fokozni? Én úgy gondolom igen, így folyamatosan képzem magam a tudományok terén is, hogy megszerzett tudásomat utána saját és a Te teljesítményed növekedéséhez használjam fel.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]